Localizare Istoric Potential Primaria Turismul Afaceri Info Utile
TURISMUL
Obiective turistice
Centrul de Informare
Sportul


Rezolutie recomandata:
1024x768 px

Powered by
Transilvania Interpress
©

OBIECTIVE TURISTICE

Pentru informatii complete despre turismul in comuna noastra
vizitati Centrul Local de Informare Turistica Luncoiu de Jos
www.infoturism-luncoiu.ro

Enumeram mai jos cateva dintre atractiile turistice

REZERVATIA CINEGETICA VALEA LUNGA
Este situata in regiunea de dealuri mijlocii si inalte avind o altitudine cuprinsa intre 300 si 740m. Este unica rezervatie cinegetica din Judetul Hunedoara. Bazele acesteia au fost puse in anul 1933 de catre Societatea „Mica” Brad. Intre 1933 si 1935 a fost colonizata cu cerb comun si cerb lopatar. Astazi rezervatia numara peste 90 de mistreti, aflati in faza de inmultire si 45 de cerbi. Rezervatia se intinde pe o suprafata de peste 600 de hectare. Dispune de o varietate de esente lemnoase: fag, gorun, cer, carpen, molid, dar si cires, tei, frasin. Zona rezervatiei este bogata in arbusti de padure, maces, paducel, dar si in fructe de padure si ciuperci ca galbiori, hribi, ghebe. Gradul de accesibilitate al rezervatiei este foarte ridicat. Rezervatia cinegetica este brazdata de numeroase vai si paraie cu debite reduse si cu lungimi relativ mici.
In zona, perioada cea mai calda este iulie-august, cu temperaturi de 20-28 grade Celsius, iar cea mai friguroasa este luna ianuarie (-2,-3 grade Celsius). Stratul de zapada in iernile cele mai grele are o grosime de 80-100 cm.
In rezervatie se organizeaza partide de vanatoare in conditiile pravazute de lege si a autorizatiilor elibarate de directia silvica Hunedoara-Deva. Parcul de vanatoare are si o cabana ce dispune de spatii de cazare (10 locuri in camere cu un pat, doua paturi si 7 paturi), sufragerie, bucatarie, camara, toate acestea intr-o constructie rustica.

MUNCEL
– Platou situat la altitudinea de 500 m, pe un vârf de deal între satele Luncoiu de Sus si Valisoara, în dreapta soselei Deva – Brad, la 5 km.de centrul comunei si 2 km. de statia Dealu Mare. Aici exista posibilitati de campare si de practicare a unor jocuri sportive. Platoul este înconjurat cu paduri si poieni, existând si surse de apa potabila.

ISLAZUL COMUNAL
– este un platou situat între satele Luncoiu de Jos, Stejarel si Podele la o altitudine medie de 400m. .Ofera posibilitati de campare în corturi si de practicarea unor jocuri sportive, în zona fiind si izvoare cu apa potabila. Fata de centrul de comuna se afla la o distanta de 2 km., drumul fiind accesibil pentru masini, pe 1,5 km. Pe acest platou pot fi amenajate case de vacanta, pensiuni turistice etc.


VALEA MARE
– zona pitoreasca situata de-a lungul vaii cu acelasi nume care strabate satul Podele, ofera posibilitati de campare pe ambele maluri ale vaii. De aici se pot face drumetii pe dealurile din jur, unde sunt paduri si poieni. Turistii pot sa se cazeze în casele localnicilor din zona, unde pot servi masa, bazata pe produsele ecologice din gospodariile proprii.

Zona ofera peisaje încântatoare si posibilitatea vizitarii unor importante puncte turistice din Tara Zarandului.

Minele de aur, vechi de 2000 de ani- 1km de mers pe jos.
Dealul Fetii .
Muzeul Aurului din Brad.
Manastirea Crisan.
Biserica monument istoric din Ribita.
Centrul de olarit de la Obârsa ( comuna Tomesti )
Statiunea balneo - climaterica Vata de Jos.

Localizare Istoric Potential Primaria Turismul Afaceri Info Utile Guestbook Home