? Vegetatia & fauna
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Vegetatia & fauna

VEGETAȚIA

In general vegetatia urmareste formele de relief, fiind specifica acestora. Vegetatia predominanta este cea adaptata zonelor deluroase. Stratul ierbos este bine închegat si compus din numeroase plante, unele cu valori nutritive deosebite, fapt ce a permis dezvoltarea cresterii animalelor in zona. Se întâlneste trifoiul alb, festuca, iarba vântului, paiusul, brusturele (Valea Lunga), brândusa de toamna, anglicei, cocosei, bureti si ciuperci comestibile, diverse categorii de fructe de padure. In vegetatia de lunca ce grupeaza asociatiile hidrofile si mezohidrofile s-a întâlnit si nufarul alb. Se încearca reaclimatizarea acestei plante deosebite in arealele în care a crescut odata. Vegetatia forestiera este alcatuita din paduri de fag, gorun, carpen, stejar, uneori brad, precum si arbori si arbusti ce cresc pe pasuni. Suprafete întinse sunt ocupate de livezi nesistematice în care pomul fructifer cel mai des întâlnit este prunul. Peisajul in ansamblu reprezinta o alternanta de culturi cerealiere, plante tehnice , furajere sau de legume, livezi extensive, boschete, pâlcuri de paduri si gospodarii rurale.

FAUNA

Fauna acestei zone, care include si o rezervatie cinegetica, este reprezentata de porci mistreti, caprioare, vulpi, lupi, jderi, bursuci, râsi si mici rozatoare – alunarul si veverita. Intre pasarile cel mai des întâlnite se afla ciocanitoarea, cotofana, gaita, uliul si cioara.

FRUCTE DE PĂDURE

Existând mari suprafete împadurite pe teritoriul comunei dar si in vecinatatea acesteia este si firesc sa se regaseasca în zona o diversitate de fructe de padure care sa si polarizeze interesul unor culegatori si valorificatori. Se culeg si se valorifica fie prin Ocolul Silvic Brad, fie pe piata libera bureti, ciuperci comestibile, galbiori, bureti albi, ghebe, bureti de prun dar si mari cantitati de mure, fragi, coarne, macese, afine, mere si pere padurete. Bazinetele cu fructe de padure, plante medicinale si ciuperci comestibile sunt localizate in padurile de la Stejarel, Valea Lunga si Luncoiul de Sus.

Print Friendly, PDF & Email